Ξινοτύρι Ντάκος
Υλικά
- 6 ντακάκια κρίθηνα
- 1 μεγάλη ώριμη τομάτα
- 3 κουταλιές της σούπας Ξινοτύρι Πιτταρά Φρέσκο
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα ντακάκια ξαπλωτά. Τρίβουμε την ντομάτα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και την βάζουμε από πάνω. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην ντομάτα, απλώνουμε το ξινοτύρι από πάνω. Προσθέτουμε την κάππαρη, καταβρέχουμε με λίγο αλαιόλαδο και τελειώνουμε το πιάτο μας με φρεσκοτριμμένη ρίγανη.
Συνταγή από τον chef Δημήτρη Παπαδόπουλο