Καλoγηρος
Υλικά
- 4 μεγάλες μελιτζάνες
- 8 κομμάτια μαγειρεμένο κοκκινιστό κρέας μοσχάρι (από κιλότο ή ποντίκι)
- 2 μεγάλες τομάτες (κομμένες σε ροδέλες)
- 8 μεγάλες κουταλιές ξινοτύρι Πιτταρά
- 8 φέτες γραβιέρα Νάξου Πιτταρά
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, αφαιρούμε ένα κομμάτι από το πίσω μέρος για να κάτσει καλά στο ταψί, τις χαράζουμε λίγο και τις τηγανίζουμε όπως για τα παπουτσάκια.
Αφού τις βγάλουμε και τις αφήσουμε να στραγγίξουν, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τοποθετούμε πάνω στις μελιτζάνες το μοσχάρι, το ξινοτύρι πάνω από το μοσχάρι, μετά τη τομάτα και πάνω πάνω τη γραβιέρα. Ρίχνουμε στην κορυφή λίγη κανέλα και ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει η γραβιέρα. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές.
Συνταγή από τον chef
Δημήτρη Παπαδόπουλο