Την είσοδό του στην αγορά και με αγελαδινό Κεφαλοτύρι προετοιμάζει το τυροκομείο Πιτταρά με έδρα τις Μέλανες Νάξου με το προϊόν να αναμένεται να κυκλοφορήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα η εταιρεία έχει λάβει έγκριση για το Μέτρο 4.2.1 με αντικείμενο την υλοποίηση επένδυσης που αφορά τον εκσυγχρονισμό του τυροκομείου και την κατασκευή παρασκευαστηρίου ζωοτροφών, ποσού 2 εκατ. ευρώ. Το Τυροκομείο Πιτταρά ακολουθεί μια πλήρως καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής της από τις ζωοτροφές και τη γαλακτοπαραγωγή έως το τελικό προϊόν. “Επιδίωξή μας είναι να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα. Γι’ αυτό και μεγαλώνουμε με φυσικές μεθόδους τα ζώα μας -φιλοξενεί 550 βοοειδή- και όχι στριμωγμένα σε κουτιά, ενώ διοχετεύουμε και κρέας από τα αρσενικά ζώα στην τοπική αγορά. Στο τυροκομείο παρασκευάζουμε τη Γραβιέρα ΠΟΠ Νάξου, καθώς και γραβιέρα δωδεκάμηνης ωρίμανσης, προϊόντα που φιλοξενούνται στις μεγάλες αλυσίδες. Παράγουμε επίσης γλυκιά Μυζήθρα, Ξινοτύρι και Σαγανοτύρια ή σκληρά τυριά με γεύσεις σε μικρότερες ποσότητες”, σημειώνει ο Νικόλας Πιτταράς, ο οποίος προέρχεται από οικογένεια κτηνοτρόφων, ενώ ξεκίνησε την τυροκόμηση το 2008.
Από τον Γ. Λαμπίρη