ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Υλικά
- φέτες Γραβιέρας με πάχους 1cm
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Κόβουμε το Σκληρό Τυρί Σαγανάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (πρέπει να είναι καλά παγωμένο). Σε μία λεκανίτσα τοποθετούμε το αλεύρι και σε μία άλλη νερό. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το ηλιέλαιο περίπου μέχρι τη μέση και μόλις το λάδι ζεσταθεί πολύ καλά παίρνουμε μία μία τις φέτες του Σκληρού Τυριού, τις βουτάμε στο νερό, μετά στο αλεύρι και τις τηγανίζουμε κατευθείαν για 1/2 λεπτό (ή και λιγότερο) από κάθε πλευρά και τις βγάζουμε. Προσοχή: το λάδι πρέπει να καίει και να τηγανίσουμε πολύ γρήγορα για να δημιουργηθεί ωραία κρούστα και να μη λιώσει τελείως το Σκληρό Τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή από τον chef Δημήτρη Παπαδόπουλο