Πιπεριες Φλωρινης με Ξινοτυρι
Υλικά
- 5 πιπεριές Φλωρίνης
- 250γρ. ξινοτύρι Πιτταρά
- 1 αυγό
- λίγο μπαχάρι
- λίγο θυμάρι
- αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μπόλικο ελαιόλαδο για τηγάνι
Εκτέλεση
Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και χαράζουμε τις πιπεριές έτσι ώστε να βγάλουμε μόνο τα σπόρια, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τηγανίζουμε γυρνώντας τις απ όλες τις μεριές. Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν.
Χτυπάμε το αυγό, τ’ανακατεύουμε με το ξινοτύρι και γεμίζουμε τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε θυμάρι, μπαχάρι και 3 με 4 κουταλιές βαλσάμικο, τις αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ και τις βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180°C.
Από τη Μαριέττα Γαλάνη