ΜΟΥΣ ΞΙΝΟΤΥΡΙ
Υλικά
- 8 παξιμαδάκια λαδιού άσπρα
- 500γρ. Ξινοτύρι Φρέσκο Πιτταρά
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- Μαρμελάδα φράουλα ή ντομάτα
- Φρέσkο δυόσμο για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ξινοτύρι και το χτυπάμε με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί. Θέλουμε μια βελούδινη υφή (προσοχή όχι πολύ γιατί θα σφίξει).
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα παξιμαδάκια και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε από πάνω την μους.
Διακοσμούμε με την μαρμελάδα και τελειώνουμε με τον δυόσμο.
Συνταγή από τον chef Δημήτρη Παπαδόπουλο