Στριφταρια με τυρια
Υλικά για τη ζύμη
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 αυγά
- 220 γρ. ξινοτύρι φρέσκο Πιτταρά
- 1 φάκελο μπέκιν πάουντερ
- 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 750 με 780 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για τη γεμιση
- 2 κύπελα ξινοτύρι
- 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- 1 φλιτζάνι τριμμένη δωδεκάμινη γραβιέρα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο μπαστούνι με βασιλικό
- 1 φλιτζάνι τριμμένο μπαστούνι με ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 τζιμπιές μπαχάρι
Υλικά για ια το τελείωμα
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο και σουσάμι
- επιπλέον αλεύρι για τα χέρια μας και το άνοιγμα
Εκτέλεση
Παίρνουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε πάνω σε τριμμένα τυριά και ελάχιστο αλεύρι, στη συνέχεια τα στρίβουμε και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε σουσάμι και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα βαλσάμικου με ρόδι. Τα ψήνουμε στους 170oC για 25 λεπτά σε μεσαία σκάλα.
Από τη Μαριέττα Γαλάνη