Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά παραµένει για 12 µήνες στο ωριµαντήριο.

Μεστή και γεµάτη γεύση που ξεχειλίζει από αρώµατα χαρακτηρίζει τη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ του Τυροκοµείου Πιτταρά που ωριµάζει για 12 µήνες σε ελεγχόµενες συνθήκες θερµοκρασίας και υγρασίας. Η κτηνοτροφική µονάδα του Νικόλα Πιτταρά στη Νάξο, που παράγει 2,8 εκατοµµύρια κιλά γάλακτος κατ’ έτος, το 2022 έλαβε πιστοποίηση τόσο για την παραγωγή των προϊόντων της από µη γενετικά τροποποιηµένες ζωοτροφές και για το κρέας και για τα τυροκοµικά, όσο και πιστοποίηση για την καλή διαχείριση και ευζωία των ζώων της µονάδας. Σηµειώνεται ότι στις πολλαπλές βραβεύσεις των τυροκοµικών Πιτταρά προστέθηκε το 2022 το Πλατινένιο Μετάλλιο για τη Γραβιέρα 12µηνης ωρίμανσης.